Frankrijk

WELKOM  IN:  4 LA BASSE DU POMMIER
Bains-les-Bains, Vogezen

frankrijk 01

In het Frans noemen ze het een ‘corps de ferme’, een boerderijcomplex.
De boerderij uit 1772 is daarmee uniek in de Vogezen. Het is gelegen 10 minuten vanaf het lieflijke kuurplaatsje Bains-les-Bains, waar bij de Ecomarché alles te koop is, maar ook bij de bakkertjes, kruidenier en traiteur.
Op vrijdag koop je op de markt heerlijke kazen, o.a. de beroemde Munster, Tommé, Conté en andere streekproducten.

Het stadje Bains les Bains wordt gedomineerd door een kuuroord, opgetrokken in de stijl van het Bain Romain, al eeuwen een oord met uitgekiende medische baden die goed zouden zijn voor hart en bloedvaten, reuma en andere kwalen. Bains-les-Bains ligt dan ook midden in een bronnengebied, met o.a. ook Luxeuil-les-Bains.

Ook in de tuin van onze boerderij staat een fraaie bron, die eeuwenlang van levensbelang was. Hoewel dit van oudsher ‘het beste water ter wereld’ zou zijn, is het water in de boerderij op leidingwater aangesloten, om alle risico’s uit te sluiten. Maar ook dit is lekker water.

frankrijk 02
Het middenhuis, het Légerhuis, van het complex is beschikbaar voor verhuur. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Keuken, bijkeuken met bad en vaste wastafel, kamer en suite met slaapbank. In andere kamer piano met siège longue. In elke kamer een houtkachel. In de voorkamer een elektrisch gevelpaneel.
In de keuken is een elektrisch gevelpaneel, open haard en een fraaie cuisinière met wokpit en oven.

Eerste verdieping:
Zitkamer en 2 slaapkamers met elk 2 bedden (los of aan elkaar), vaste wastafel. Er is WiFi. Keukentje, toilet apart. Badkamer met bad en douche. Vanuit het bad heeft u zicht op de heuvels. Dat is nog eens onthaasten. In de slaapkamers met fraai uitzicht zijn kunstwerken van Le Corbusier, Roetgers en Ansua Blom.

Op de 2e verdieping bevindt zich de grote zolder, bestaande uit een zitgedeelte, douche, toilet, vaste wastafel, een gedeelte met 2 bedden en een kamer met 4 bedden. Het uitzicht is ook hier prachtig.

In het eerste huis, wij noemen dit ‘het Diderothuis’, is nog een slaapkamer voor 2 personen met vaste wastafel. Een kamer met toilet en bad en bed en keuken is er al wel, maar wordt momenteel gerestaureerd.

De granges, schuren van het Diderot huis en Légerhuis bieden ruimten voor het geven van workshops

Het derde huis, het Ravelhuis, is nog niet bewoonbaar.

Rondom de boerderij is 1 ha. Grond met vele volkomen vrije zitplekken, een vuurplaats en barbecue.

De boerderij en de omgeving is bij uitstek geschikt om te wandelen, fietsen, vissen, te niksen, te lezen, te schilderen e.d., muziek te maken, te schrijven, met elkaar gelukkig te zijn, te reamoureren.

Appelboom

Heel belangrijk is de ligging van de boerderij, namelijk aan de Zwitserse kant van Frankrijk, en een kleine 2 uur van Basel af. Jaarlijks een bezoek aan Art Basel vanaf hier is goed te doen. Maar zeker ook zijn interessant:
-    De kapol van LeCorbusier in Ronchamps ( 1 uur)
-    Het Isenheimer Altaarstuk van Matthis Grünewald in Colmar, (1 uur)
-    Vele unieke kleine kerkjes in de dorpjes rondom Bains-les-Bains
-    Wintersport in La Bresse en omgeving

Tot ziens en hartelijke groet,
Christine van Stralen
Tel.: 036 – 5227919/06.10.305.605/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.