Kunstoverdracht

De Kunst van de Kunstoverdracht: 1 oktober 2003, 20.00 uur, De Balie, Amsterdam.
 
25 jaar geleden werd in Amsterdam door Christine van Stralen, toen nog studente Kunstgeschiedenis, het Kunsthistorisch Centrum (KHC) opgericht met als doel de kunst toegankelijker te maken door het creëren van scholingsmogelijkheden in kunst en cultuur. Hoewel niet meer aan het KHC verbonden, heeft zij voor het 25-jarig  jubileum in 2003 het volgende project gelanceerd:
 
d e k u n s t v a n d e k u n s t o v e r d r a c h t
 
9 (kunst)theoretici vormen koppels met 9 kunstenaars (zie bijgaande uitnodiging). Elk koppel komt gedurende 15 minuten tot een voordrachtskunstwerk.
 
Door kunstenaars aan kunsttheoretici te koppelen ontstaan nieuwe, visuele vormen van kunstoverdracht, die inspirerend kunnen werken om nieuwe doelgroepen voor kunst en cultuur te interesseren.
 
Ook inhoudelijk hebben kunstenaars invloed op de visie van theoretici en omgekeerd.Kunstenaars kijken anders naar kunstgeschiedenis dan kunsthistorici. De werelden van beide disciplines liggen vaak ver uit elkaar. In hoeverre zullen de partijen hun meningen bijstellen onder invloed van deze confrontaties?
Het idee voor dit project is ontstaan vanuit de gedachte dat kunstvoordrachten meestal vergezeld gaan van een diaserie. Deze methode wordt nu doorbroken.
Aan deze avond nemen zeer gerenommeerde kunstenaars en sprekers deel. De avond wordt geleid door Drs. Bart Rutten van het Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo/TBA.
Mede door de discussie met het publiek komt er nog een extra dimensie bij en zal dit een interessante en leerzame avond worden over actuele vormen van kunstoverdracht.
De avond is mogelijk gemaakt door het VSB Fonds samen met andere sponsoren. Video-opnamen van de voordrachtskunstwerken zijn te zien van 6 t/m 24 oktober, op werkdagen
van 13.00 tot 17.00 uur in het Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo/TBA, Keizersgracht 264, Amsterdam. Een registratie op dubbel DVD/CD-rom is voor € 39,50 verkrijgbaar via het Bureau voor Kunstprojekten drs. Christine van Stralen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..