Kunstuitleen

Bureau voor Kunstprojekten
De Binderij 41, 1321 EG Almere/tel.: 036-5227919/06.10.305.605/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ONZE SERVICE EN AFSPRAKEN BIJ HET HUREN VAN KUNST

1.    Wij stellen een kunstcollectie samen, die is afgestemd op de specifieke situatie en mogelijkheden van uw gebouw.
2.    De prijzen van de kunstwerken en het huren van kunst zijn per maand per werk en exclusief BTW.
3.    Kosten huur kunstwerken:
•    Grafiek, werk in oplage zoals etsen, zeefdrukken, enz. tot €  500,-:    €    10,-
•    Tekeningen, aquarellen, foto’s                                      tot € 1.000,-:    €    20,-
•    Schilderijen    /sculpturen            tot € 4.000,-:    €    35,-*
•    Multimedia/video/korte films                    €  350,-
*Voor kunstwerken met een waarde boven deze bedragen zijn de kosten 12% van de verkoopwaarde op jaarbasis.
4.     Het BVK verzorgt het inrichten van  de kunstwerken voor € 35,- per persoon per uur. Het uurtarief voor     kunstinhoudelijke werkzaamheden is € 55,- per uur.
5.    Kosten voor vervoer van kunstwerken, max. afmetingen 3 x 2.50m. en max. gewicht 30kg. zijn € 1,- p. km.
6.    Speciale voorzieningen als sokkels, ophangsystemen, beamers ed. kunnen via het BVK worden geleverd of  gehuurd op basis van een offerte.
7.    De prijzen zijn inclusief verzekering. Deze verzekering betreft de waarde van het zuivere kunstwerk. Niet verzekerd zijn schades aan lijst- en glaswerk, evenmin als vermissing/diefstal van kunstwerken zonder sporen van braak. Ook schades, die ontstaan door het niet in overleg met het BVK verplaatsen van kunstwerken, vandalisme, water- en brandschades vallen niet onder de verzekering van het BVK. Voor schades, die niet onder de verzekering van het BVK vallen is de kunsthuurder aansprakelijk. Schades die wel vallen onder de verzekering van het BVK worden door ons Bureau kosteloos afgewerkt, behoudens een eigen risico van € 550,- per schadegeval. Indien een kunstwerk is beschadigd of wordt vermist dient men het BVK binnen 2 dagen in kennis te stellen.
8.    De kunstwerken mogen niet boven een verwarming worden geplaatst, niet op al te zonnige plekken, waar regelmatig wordt gesproeid of op andere schadegevoelige plekken.
9.     De collectie wordt elk half jaar, indien gewenst, geheel of gedeeltelijk vervangen tegen bovenstaande kosten. Sculptuur kan een keer per jaar worden vervangen.
10.    Bij halfjaarlijkse kunstwisselingen is er voor de medewerkers van onze klanten de mogelijkheid kunst te lenen tegen een korting van 20%.
11.    Bij kunstinrichtingen en kunstwisselingen wordt steeds voor verrassende, kwalitatief interessante kunstwerken gezorgd. Wij komen met een ruimer aanbod aan kunstwerken, dan nodig is, zodat u keuzes kunt maken. Ook tot na een gewenningsperiode van 3 weken kan het BVK voor vervanging van kunstwerken zorgen.
12.     De opzegtermijn voor het huren van kunstwerken en de daarbij behorende afspraken is 2 jaar. Opzeggen van de huurafspraken dienen schriftelijk te geschieden. De afspraken gelden na opzegging voor het laatst gehuurde aantal kunstwerken.
13.     Indien gehuurde kunstwerken tijdelijk gewenst zijn voor een tentoonstelling of verkoop aan derden heeft de kunsthuurder het eerste recht van koop. Als huurder dat niet wil dient deze het kunstwerk beschikbaar te stellen en zorgt het BVK voor een gratis vervanging.
14.     Bij aankoop van gehuurde kunstwerken geldt een korting van 50% van de reeds betaalde huurkosten tot een maximum van 15 % van de waarde van het kunstwerk.
15.     De kunstwerken mogen niet zonder toestemming van het BVK/de kunstenaar worden gereproduceerd of in publicaties worden gebruikt. Dit kan, indien ervoor toestemming is verleend, tegen betaling van kosten voor beeldrecht.

Bedrijf…………………………………………………………………………………………………………………………………

Ondergetekende……………………………………………………………………………………………………………………….

Adres……………………………………………………………………………………………………………………………………

Datum…………………………………………………………..

Handtekening………………………………………………………..