DDAFA

Dutch Digital Art Fair Almere

In Almere wordt de eerste digitale kunstbeurs van Nederland georganiseerd op de 5e verdieping van het WTC Almere en andere geschikte locaties. 1.jpg
Hiernaast worden in de aanloop meerdere (educatieve) digitale kunstprojecten uitgevoerd om de bewoners van Almere met deze kunstvorm bekend te maken en te betrekken bij de beurs.

 

Dutch Digital Art Fair Almere (DDAFA)13, 14, 15 en 16 oktober 2016

WTC Almere

Connecting creativity and technology is the future

2.jpgDDAMA Foundation/Bureau voor Kunstprojekten, Almere

 

DDAFA is de gelegenheid en de plek om die enorme stroming aan digital art potentie, die veelal aan musea voorbij gaat, in contact te brengen met de in musea wel bekende digital art kunstwereld.

Bij digital art zijn verkoopaspecten veelal anders dan bij kunstwerken als schilderijen en sculptuur. Het organiseren van een Digital Art Fairis dan ook een enorm experiment om de mogelijkheden van verkoopbaarheid duidelijk te maken. In deze kunstvorm gaat veel geld om. Hoe dat in zijn werk gaat is een van de onderwerpen van DDAFA.

Bij DDAFA verbinden wij ook gerenomeerde ICT-bedrijven aan digital art kunstenaars om vernieuwende productontwikkelingen in gang te zetten. Resultaten van deze samenwerkingsverbanden worden op de beurs geporesenteerd.

 

Door het Almere Cultuurfonds is een startbedrag voor DDAFA beschikbaar gesteld. Over verdere fondswerving, die voor het realiseren van DDAFA belangrijk is, volgt nader bericht.

DDAMA/Dutch Digital Art Museum Almere

De plannen met digital art blijven niet steken in de digital Art Fair Almere. DDAFA moet een opstap worden naar DDAMA, een Dutch digital Art Museum Almere.

Almere heeft al jaren geen museum meer. Voor een jonge stad met 200.000 inwoners kan dat niet. Digital art sluit aan bij een jonge bevolking als die van Almere.

Nader bericht daarover volgt.

Drs. Christine van Stralen, initatiefnemer, ontwikkelaar

Voorzitter DDAMA Foundation